Auto Abonnementen: De Sleutel tot Flexibele Ritten!

Wat is een auto abonnement?

Een autoabonnement is een flexibele dienst waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt om een auto te gebruiken, zonder deze te hoeven kopen of leasen zoals bij private lease. In tegenstelling tot private lease, waarbij je een auto voor een lange periode least, kun je met een autoabonnement de auto op flexibele basis gebruiken voor een kortere periode, bijvoorbeeld enkele dagen, weken of een vast aantal kilometers per maand. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de tijd dat je daadwerkelijk van de auto gebruikmaakt.

Subscribe-button

Voorwaarden

Het goedkoopste auto abonnement biedt doorgaans flexibelere voorwaarden dan private lease. Je kunt gemakkelijker van auto wisselen als je behoeften veranderen. Bovendien zijn bij het goedkoopste auto abonnement vaak dezelfde zaken inbegrepen dan bij private lease, zoals brandstofkosten, verzekeringen, onderhoud en reparaties. Het is vaak wel zo dat het eigenrisico hoger ligt dan bij een private lease contract.

Voordelen

Een goedkoop auto abonnement biedt diverse voordelen ten opzichte van het kopen of leasen van een auto. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Flexibiliteit: Met een goedkoop auto abonnement kun je de auto op flexibele basis gebruiken, zonder langdurige contracten. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement nemen voor een paar dagen, weken, of een bepaald aantal kilometers per maand. Dit geeft je de vrijheid om de auto te gebruiken wanneer het jou uitkomt, zonder vast te zitten aan lange verplichtingen.

 2. Gemak: Alle kosten, zoals verzekeringen, onderhoud, reparaties, wegenbelasting en pechhulp, zijn inbegrepen in het maandelijkse bedrag van een goedkoop auto abonnement. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten en onverwachte uitgaven.

 3. Geen grote investering: Met een goedkoop auto abonnement hoef je geen grote investering te doen in een nieuwe auto. Dit is vooral handig als je niet het kapitaal hebt om een auto te kopen of als je je budget wilt beperken.

 4. Minder gedoe: Je hoeft je geen zorgen te maken over het verkopen van de auto aan het einde van het contract of over de restwaarde van de auto bij een goedkoop auto abonnement. Dit bespaart je het gedoe van het verkopen van een auto.

 5. Makkelijk switchen: Bij een goedkoop auto abonnement kun je eenvoudig van auto wisselen als je behoeften veranderen, je gezinssituatie verandert, of als je andere wensen hebt met betrekking tot de auto.

 6. Milieuvriendelijk: Veel aanbieders van goedkoop auto abonnementen bieden ook elektrische auto’s aan. Door te kiezen voor een elektrische auto draag je bij aan een beter milieu en vermindering van CO2-uitstoot.

Nadelen

Nadelen van een goedkoop autoabonnement:

 1. Hogere langetermijnkosten: Hoewel een goedkoop autoabonnement op korte termijn voordeliger kan lijken dan het bezitten van een auto, kunnen de kosten op de lange termijn hoger uitvallen. Bij een autoabonnement betaal je alleen voor het gebruik van de auto, terwijl bij het bezitten van een eigen auto de aanschaf- en onderhoudskosten over een langere periode worden verdeeld.

 2. Beperkte keuzemogelijkheden: Bij een goedkoop autoabonnement is de keuze vaak beperkt tot een select aantal auto’s. Hierdoor loop je het risico dat je niet de gewenste auto kunt kiezen, inclusief kleur of uitvoering.

 3. Potentieel extra kosten: Ondanks dat veel kosten zijn inbegrepen bij een goedkoop autoabonnement, kunnen er toch extra kosten ontstaan die niet gedekt worden. Dit kunnen bijvoorbeeld boetes of schadekosten zijn als gevolg van eigen schuld.

 4. Risico op hoge boetes: Doorgaans betaal je bij een goedkoop autoabonnement per gereden kilometer. Het overschrijden van het afgesproken kilometrage kan resulteren in aanzienlijke boetes.

 5. Lange wachttijden mogelijk: Er bestaat de kans dat er geen beschikbare auto’s zijn op het moment dat je ze nodig hebt, wat kan leiden tot lange wachttijden en ongemak.

 6. Beperkte flexibiliteit: Hoewel een goedkoop autoabonnement op zichzelf flexibel lijkt, zijn er toch beperkingen ten opzichte van het bezitten van een eigen auto. Dit kan bijvoorbeeld optreden wanneer je de auto voor een langere periode dan is overeengekomen wilt gebruiken, of als je de auto wilt gebruiken voor vakanties in het buitenland.

Verschillende Aanbieders

In Nederland zijn er talloze private lease maatschappijen waaruit je kunt kiezen. Enkele bekende namen zijn Athlon, ANWB Private Lease, Auto.nl, Cupra Private Lease, Broekhuis lease, Hiltermann Lease, Volkswagen Private Lease, Yourlease, Toyota Private Lease, Justlease, en Forward Lease. Het is raadzaam om de voorwaarden en prijzen van verschillende aanbieders zorgvuldig te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Uiteraard kan je ook terecht voor aanbieders van het auto abonnenent, check hier het aanbod van bijvoorbeeld GoDrive.

Vragen? Wij hebben de antwoorden!

Heb je vragen over private lease? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Wil je meer weten? Bezoek onze FAQ-pagina.